Хваление и поклонение

В последно време Бог ни обещава, че ще въздигне падналата Давидова скиния, там където имаше хваление 24/7 .  1 Летописи 16 глава ни описва това което направи Давид – нареди да има непрестанно хваление и принасяне на всеизгаряния в скинията за срещане.

Днес имаме великата привилегия да можем да имаме достъп до Божия престол всеки един миг, по всяко време на денонощието … Чрез кръвта на Исус и чрез силата и водителството на Святия Дух. И ставаме свидетели на възстановяването на духовната Давидова скиния – хвалението. 

Днес имаме великата привилегия да можем да имаме   достъп до Божия престол всеки един миг, по всяко време на денонощието … Чрез кръвта на Исус и чрез силата и водителството на Святия Дух.  И ставаме свидетели на възстановяването на духовната Давидова скиния – хвалението.

Толкова много е писано за хвалението …. Нищо ново няма да мога да ви кажа …. Искаме просто да служим на Бог – с цяло сърце, с цяла душа и с всичката си сила, с разбиране, с огън….. Хвалението – това е живот, това е действие. Без значение дали пееш, свириш, молиш се, озвучаваш, снимаш с камера за телевизията, посрещаш хората в църква, почистваш залата когато всички са си тръгнали, работиш в офиса на църквата ….. ако сърцето ти е съвършено разположено към Татко и живота ти свидетелства за Него – ти си хвалител.

За мен да служа в тази църква и в това служение е огромна привилегия. Да предам това което имам на следващото поколение, колкото и малко да е то, и да гледам как децата ни се запалват да служат на Бог – това е наслада за душата ми. „Едно поколение ще хвали делата Ти на друго, И ще разказват Твоето могъщество“ /Пс. 145 / Хвалете Господа.

/Ирина Каишева- вокал/

Тъй като става въпрос за хваление, на първо място това е личното ми отношение изразено като благодарност към Бог за …..всичко в живота ми – с това отношение се покланям на Господа. И тъй като става въпрос за служение, това пък е личното ми посвещение, в отговор на Божия призив, да бъда готова по всяко време и на всяко място да хваля Бог със сърцето си и всичко което мога. Или ако мога да свържа двата аспекта – да бъда на разположение на Бог да изразявам благодарността си към Него, така че да предам това отношение на братята и сестрите от църквата.

/Антония Танчева – пиано/

Хвалението е начин по който мога да служа на Бог и да му се поклоня. Също така отговорност пред Бог и хората.

/Габи Каишева – вокал/

Хвалението за мен е начин за поклонение пред нашия Създател. Вид общуване, което те довежда до духовна връзка с Бог.

/Илия Добрев – озвучител/

За мен хвалението е моята страст и най-любимото ми нещо, това, с което съм израстнала и с което се виждам като служение и в бъдеще. Още от малка в църква, когато течеше хвалението, гледах и слушах как хвалителите се покланяха на Бога, това много силно докосваше сърцето ми и в мен се породи огромно желание и аз да хваля моя Татко като част от тима за хваление, защото това беше най-прекрасното чувство и най-любимата ми част от цялото събрание – времето за хваление и поклонение.

                                                                                                                                         /Мариела Кънева – пиано/

Хвалението  е поклонение и приближение към Бог. Когато се покланям пред Бог, без значение дали пея, дали се моля или  чета от словото му, ме изпълва радост която не мога да опиша. За мен хвалението е още една стъпка към доближаването до Бог.

/Богдана Генова – вокал/

Последните 5 години, хвалението стана част от живота ми и също така служението ме прави и част от тялото и живота на църквата и това е страхотно.

                                                                                                                                  /Никола Димитров  – бас китара/

  Хвалението за мен е „Благодаря“ – то, което не може да бъде заглушено

                                                                                                                               /Илиян Илиев – барабани/

Хвалението, според мен, са думи на благодарност и благоговение пред всемогъщия Бог. Фактът, че Той ни обича, / дори и да допуска да минаваме през тежки моменти/ е повече от достатъчен да Му служим.

                                                                                                                             /Константин Кръстев – вокал/

Какво е за мен хвалението накратко….служение на поклонника. А поклонникът трябва да съумее да издига Бог, да вижда във всичко Бог, да отразява Бог с хвалата си. Той, поклонникът, задължително трябва да се научи да се смирява, и то неведнъж, а постоянно. Употребявам думата трябва, защото поклонникът винаги според мен се учи, никога не е стигнал до съвършенството, но постояства да прави всичко това всеки път и отново….

                                                                                                                          /Даниела Ташева – вокал/

Хвалението – това е прекрасно време на свобода и освежаване, когато се отпуснеш в Неговото присъствие и се появява непринудена усмивка на лицето ти, когато си спомняш за всичките Му благости и акълът ти не може да побере  как е възможно да е толкова съвършеш Божият план.  Това сладко общение с Бог, в което много пъти всичко, което можеш да кажеш е просто : Благодаря Ти!

                                                                                                                   /Ребека Димитрова –  пиано/

Хвалението се случва в сърцето и се изявява в действие.  Да служа с хваление за мен е голяма отговорност,  но и привилегия да мога заедно с църквата да издигам Господа . Целта на служението ни е на първо място да хвалим Господа, а след това да помогнем на църквата да се присъедини.   Всичко това може да се случи само чрез Святия Дух, понеже чрез Него познаваме Христос и Баща ни.

                                                                                                                 /Атанас Кайнаров – вокал/